perjantai 30. elokuuta 2013

Hammasjorinaa vol.2 + vähän muuta



Oon taas yksin kotona, Mikko lähti tiistaina Pielavedelle. Sen siskon mies kuoli yllättäen, joten Mikko on nyt siellä seurana ja auttelemassa pihatöissä. Itsekin olin Pielavedellä viime viikon torstaista sunnuntaihin, ensimmäistä kertaa Ouluun muuton jälkeen.

Edellisen kirjoituksen jälkeen minulta on revitty kaksi hammasta irti. Viime viikon maanantaina torahampaan viereinen maitohammas, joka lohkesi - eihän sitä kannattanut korjatakaan, kun olisi lähtenyt joka tapauksessa sitten kun pääsen oikojalle. Nyt vaan sitten elelen tuon melko näkyvän kolon kanssa hamaan tulevaisuuteen asti. :D
Eilen aamulla soitin sitten taas akuuttiaikaa, kun viisaudenhammas kipuili niin pahasti etten saanut kunnolla nukuttuakaan. Särkylääkkeetkin söin loppuun, ibuprofeiinia ja parasetamolia yhtä aikaa, jostain luin että tehokkaampi niin. Sain sitten aamupäivälle ajan suukirurgille, jonka arvelin ehkä määräävän antibioottikuurin tai jotain. Yllätys ja paniikki olikin aika suuri, kun hammasta vilkaistuaan kirurgi sanoi että eiköhän tämä oteta samantien pois. En ollut ollenkaan henkisesti valmistautunut moiseen, enkä tietenkään rauhoitettu, mutta suostuin kuitenkin. Sydän hakkasi ja paniikkikohtausta pukkasi päälle, mutta noin kaksikymmentä sekuntia ja naps vaan, ja hammas olikin jo irti! Eikä tarvinnut edes tikkejä tai mitään. Piti maata tuolissa hetki ennenkuin uskalsin nousta, kädet tärisi ja epäilin ettei jalatkaan heti kanna. Hammaslääkäri oli kyllä tosi mukava setä, kuunteli Radio Rockia huoneessa ja vitsaili. Oon tavannut täällä kolme hammaslääkäriä ja yhden suuhygienistin, ja kaikki olleet tosi kivoja.
Viisurin kolosta vuoti verta pari-kolme tuntia, sitten pikkuhiljaa väheni ja loppui kokonaan, kun älysin pitää jääpussia poskella. Jonkin verran on kipeä ja yritän olla tosi varovainen syömisten ja juomisten kanssa. Kävin illalla ostamassa kasvissosekeittoa ja jäätelöä, ja jääkaapissa on onneksi jugurttia. Nyt juon aamuteenkin haaleana, kun kuulemma liian kuuma voi irrottaa koloa suojaavan verihyytymän.

Jännittävin asia elämässäni tuntuu olevan hammaslääkärikäynnit. Jatkuu ensi numerossa! Kuinka tarina etenee?

Tiistaina olin ihmeellisen energinen, tein itselleni makaronilaatikkoa ja pesin koneellisen pyykkiä. Kaikki energia taisikin sitten kaikota niihin toimiin, kun sen jälkeen en oo saanut aikaiseksi yhtään mitään. Oon vaan maannut sohvalla katsomassa telkkaria tai Netflixiä. Pyykitkin on vielä telineellä, en oo jaksanut lustuta kaappiin.

Koulu alkaa maanantaina, tässä vaiheessa alkaa jo vähän jännittää.

2 kommenttia:

  1. sulla kohtaan yhtään hammasta ole.. O_o

    VastaaPoista
  2. Haha, joo, sitä minäkin pelkään :D No, onneksi vain yksi "ylimääräinen" hammas lähtenyt, viisureillahan ei mitään tee.

    VastaaPoista