tiistai 13. elokuuta 2013

Hammasjorinaa



No niin, nyt oon käynyt ensimmäistä kertaa YTHS:llä. Kuten arvelinkin, minulla ei olis ollut siihen vielä oikeutta ennen syyskuuta, mutta ajanvaraustäti heltyi. Oon ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistolle ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta uudet opiskelijat saa silti mennä YTHS:lle vasta 1.9. alkaen kun opiskelijuus on virallisesti alkanut.

Mulla on siis yksi viisaudenhammas vielä suussa, muut poistettu. Osittain näkyvissä, reikiintynyt, Iisalmessa sille oli jo poistoaika varattu mutta se piti tietysti perua kun muutin tänne. Meinasin ensin, että odotan koulun alkuun ihan senkin takia, että muistaakseni ekalla viikolla oli joku infotilaisuus YTHS:llä asioinnista. Pari viikkoa sitten viisuriin alkoi kuitenkin särkeä niin paljon, että muutaman päivän söin särkylääkkeitä jatkuvasti. Noin viikko sitten kipu kuitenkin mystisesti hävisi, ja viisurin kohdalle leukaperiin tuli kipeä patti. Säikähdin tietysti, että nyt siellä on joku tulehdus syvällä ja pitää päästä heti hammaslääkäriin. Vatvoin kuitenkin tavalliseen tapaan asiaa ennenkuin sain mitään aikaiseksi, tänään sitten viimein kävelin tuohon YTHS:lle, kun on noin korttelin päässä. Sain akuuttiajan tälle päivälle, jonne menin ja ilmaisin huoleni hammaslääkärille. Lääkäri kokeili kaulaa ja leukaa ja sanoi heti, ettei kipu liity viisaudenhampaaseen, vaan mulla on purentalihakset ihan jumissa! Jaahas. No ei oikeestaan ollut mikään yllätys, koska minähän oon yönarskuttaja ja puren yöllä kovaa hampaita yhteen. Sain noin viisi vuotta sitten yökiskonkin, jota käytin muutaman kuukauden ja helpotti. Vaiva kuitenkin palasi, mutta kisko ei enää jotenkin sopinut paikalleen niin en oo sitä sitten käyttänyt. Nyt on varattu uusi aika, jolla tarkastetaan että vieläkö siitä entisestä kiskosta saa kalua vai pitääkö tehdä uusi. On myös varattu aika suuhygienistille hammaskiven poistoon, poistoaika viisaudenhampaalle, ja lisäksi olen jonossa oikomishoitoon.

Oikomishoitoa oonkin halunnut jo aika monta vuotta, tämän takia:


Hymyni näyttää tältä:


Ei kai tuo nyt niin paha ole, ja oma silmä siihen on tottunut, mutta valehtelisin jos väittäisin etten ole useasti miettinyt haluavani tuosta "torahampaasta" eroon. Etuhampaiden vieressä on siis tuommonen kummallisenmuotoinen kapistus, ja sen vieressä jumissa maitokulmahammas. En muista, onko kukaan hammaslääkäri aiemmin ehdottanut asian korjaamista, mutta nyt lääkäri otti asian puheeksi samantien ja sanoi, että maitohampaan voi poistaa ja tuon kummallisen hampaan muotoilla ja siirtää oikealle paikalle hammasriviin. Nythän se on tuommoinen reilusti ulkoneva. En tiedä kuinka pitkä jono sinne oikomishoitoon on, ilmeisesti todella pitkä, mutta mukava silti tietää että asialle vihdoin tapahtuu jotain.  Vaikka onhan tuo persoonallinen, mut hei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti